Ağız ve diş sağlığı bölümümüzde çocuk ve yetişkin hastalar için ağız, diş ve çene sağlığı ile ilgili hastalıkların tanı ve tedavisi yapılmaktadır. Basit diş tedavilerinin yanı sıra implant, protez, ortodontik tedaviler gibi kompleks tedaviler deneyimli hekimlerimiz tarafından başarıyla yapılmaktadır.
Ayrıca korku nedeniyle diş tedavisi olmaktan çekinen yetişkin ve çocuk hastalarımıza veya diş tedavisi görmesi zor olan engelli hastalarımıza genel anestezi ya da sedasyonla diş çekimi, gömülü diş çekimi, dolgu tedavisi, kanal tedavisi, diş taşı temizliği, implant cerrahisi ve her türlü protez işlemleri yapılmaktadır. Tedavi süresince hastalar hiçbir ağrı ve his duymamaktadır.
Dünya Sağlık Örgütü (WHO) diş ve diş eti hastalıklarını yaygınlığı ve tekrarlama oranları nedeniyle insanların karşılaştığı en büyük sağlık sorunlarından birisi olarak tanımlamaktadır. Bu nedenle herhangi bir şikayet olmasa bile yılda en az iki kere (altı ayda bir) diş muayenesi yaptırılması hekimler tarafından önerilmektedir. Birçok sistemik hastalığın erken teşhisinde de rol oynayan oral muayene (ağız ve diş muayenesi) genel sağlık kontrollerinin ve koruyucu hekimliğin vazgeçilmez bir parçasıdır.
UYGULANAN TEDAVİLER
Ağız ve Diş Sağlığı ünitemiz hafta içi 08:30-17:30; Cumartesi günleri 08:30-12:30 saatleri arasında poliklinik hizmeti vermektedir. Randevu için 0(272) 223 44 44 numaralı telefondan 7 gün 24 saat çağrı merkezimize ulaşabilirsiniz.
Beyin ve sinir cerrahisi bölümümüzde beyin, omurilik ve sinir sistemini ilgilendiren çok geniş bir hastalık grubu multidisipliner bir yaklaşımla ve başarıyla tedavi edilmektedir. Beyin, omurilik ve sinir cerrahisi tıp teknolojilerindeki yenilikler ile hızla gelişmekte ve buna paralel olarak teşhis ve tedavide daha başarılı sonuçlar alınabilmektedir.
Beyin ve Sinir Cerrahisi bölümümüzde tedavi ve ameliyatları yapılan başlıca hastalıklar:
Beyin ve Sinir Cerrahisi ünitemiz acil vakalarda 24 saat takip ve ameliyat hizmeti vermektedir. Hafta içi 08:30-17:30; Cumartesi günleri 08:30-12:30 saatleri arasında poliklinik hizmeti vermektedir. Randevu için 0 (272) 223 44 44 numaralı telefondan 7 gün 24 saat çağrı merkezimize ulaşabilirsiniz.
Check up, sağlıklı bireylerin sağlık durumlarının genel değerlendirilmesi ve henüz şikayete yol açmamış olası bir hastalığın tarama ile erken tanısıdır. Check up yaptırmak kişinin kendine ve sağlığına özen göstermesidir. Bazı hastalıklar ve özellikle kanser de erken teşhis son derece önemlidir. Bu nedenle check up taramaları sonucunda bu tür hastalıkların erken teşhisi, tedavi başarısını da artırmaktadır. Tıbbın her alanında ve her hastalığında erken farkındalık ve erken tedavi, kişinin yaşam konforunu artırarak, yaşam süresini de uzatacaktır. Standart bir check up kontrolünde olması gereken testler; kan sayımı, organ fonksiyonlarını değerlendiren kan testleri (karaciğer, böbrek vb.), sedimentasyon, kolesterol ve lipid düzeyleri, tiroit (guatr) testi, hepatit (sarılık) testi, tam idrar analizi, tüm batın ultrasonografi, akciğer grafisi, elektrokardiyografi ve dışkıda kan aranmasıdır.
40 yaşını geçmiş herkesin standart yaptırılması gereken testlere ek olarak, göz muayenesi, kardiyolojik incelemeleri ve kanser taraması için ek tetkiklerini ailesel riski olsun olmasın yaptırması önerilmektedir. Ailesel riski olanlar ise bu testleri yaptırmak için 40 yaşını beklememelidir. Risk grubunda olanlar 30’lu yaşlarından itibaren taşıdıkları risklerle ilgili ek testlerini yaptırmalıdır.
Her sağlıklı bireyin yılda bir kez check up yaptırması son derece önemlidir.
Kendinize önem verin, check up yaptırın, sağlık durumunuzun farkında olun.
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları bölümümüz; alanında uzman kadrosuyla 0-18 yaş aralığındaki çocuk ve gençlere ayaktan ve gerketiği durumlarda yatarak tedavi hizmeti sunmaktadır.
Poliklinik
0-18 yaş aralığındaki çocuk ve gençlerin muayene, tetkik, tedavi ve koruyucu sağlık hizmetleri uzman doktorlar tarafından verilmektedir. Bekleyen annelerin emzirebilmesi için uygun donanımda bir emzirme odası bulunmaktadır. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları bölümümüzün en önemli hedeflerinden biri de anne sütü ile beslenmenin bebeğin gelişimindeki önemidir. Ayrıca anne adayları ve yeni anneler, yeni doğan bebek bakımı ve beslenmesiyle ilgili de bilgilendirilmektedir.
Yatan Hasta Servisi
Hekimler, günde en az iki kez hastalarını değerlendirmektedir. Her girişim hasta ailesine bilgi verilip, onay alınarak yapılmaktadır. Gerekli görüldüğünde konsültasyon verilerek, çocuk hasta ilgili uzman hekime yönlendirilir.
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları bölümümüz hafta içi 08:30-17:30; Cumartesi günleri 08:30-12:30 saatleri arasında poliklinik hizmeti vermektedir. Randevu için 0(272) 223 44 44 numaralı telefondan 7 gün 24 saat çağrı merkezimize ulaşabilirsiniz.
Dermatoloji bölümümüzde, tüm deri hastalıklarının teşhis ve tedavisi alanında uzman kadromuz ile modern teknolojik yöntemler ve cihazlar kullanılarak yapılmaktadır.
Dermatolojii bölümümüzün tedavi alanına giren başlıca hastalıklar; deri hastalıkları, zührevi hastalıklar (cinsel yolla bulaşan hastalıklar), saç ve tırnak hastalıklarıdır. Bölümümüzde hastalarımızın ayakta muayene, teşhis ve tedavilerinin yanı sıra gerektiği hallerde yatarak tedavileri de yapılabilmektedir.
Ayrıca Dermatoloji polikliniğimiz bünyesinde hizmet vermekte olan Kozmetik Dermatoloji (Kozmetoloji) bölümümüzde çağımızın en modern teknolojik imkan ve teknikleri kullanılarak kırışıklık, leke ve izlerin tedavisi; cilt bakımı, lazer epilasyon işlemi, saç ekimi, bölgesel zayıflama gibi işlemler uzman doktor gözetiminde ve estetisyenler eşliğinde başarıyla yapılmaktadır. Güzellik merkezimiz doktor kontrolünde genç, sağlıklı ve bakımlı bir cilde sahip olmak isteyen Afyonkarahisarlılar için vazgeçilmez bir merkez olmuştur.
Kozmetoloji bölümümüz ile ilgili ayrıntılı bilgi için tıklayınız.
Dermatoloji bölümümüzde teşhis ve tedavisi yapılan başlıca hastalıklar:
Dermatoloji ünitemiz hafta içi 08:30-17:30; Cumartesi günleri 08:30-12:30 saatleri arasında poliklinik hizmeti vermektedir. Randevu için 0 (272) 223 44 44 numaralı telefondan 7 gün 24 saat çağrı merkezimize ulaşabilirsiniz.
Dil ve Konuşma Terapisti; iletişim, dil, konuşma, ses ve yutma süreçlerinin gelişimi ve bozukluklarının önlenmesini, tanılanmasını, değerlendirilmesini, rehabilitasyonunu ve dil ve konuşma terapisi alanının bilimsel araştırmaları ile ilgilenen; sağlıklı, hasta veya engelli bireylerin yaşam kalitelerinin artırılmasını hedefleyen sağlık meslek elemanıdır.Sözel iletişimin aksamasına neden olan bozukluklara çözüm getirmeye çalışan bir bilim dalı olan dil ve konuşma bozukluklarının alanı, kekemelik, ses bozuklukları, yutma bozuklukları, sesletim (artikülasyon) bozuklukları gibi konuşma bozukluklarını ve dilin seslerini, anlamını, gramerini, kullanımını içeren dil bozukluklarını kapsar.Bazı dil ve konuşma bozuklukları gelişimsel olarak belirli bir nedene bağlı olmadan ortaya çıkabileceği gibi, işitme engeli, zihinsel engel, otizm, serebralpalsy, inme (strok) ve diğer nörojenik bozukluklar ve kazalar, hastalıklar gibi dış etkenlere bağlı olarak da görülebilir.
Çocuk, ergen, yetişkin ve yaşlılarda insan iletişimini ilgilendiren tüm bozuklukları önleme, ayırıcı-tanısını koyma ve müdahale programı hazırlayıp uygulamadan sorumludur:
Uygulama Alanları
Akıcılık Bozuklukları (Kekemelik), (Hızlı Bozuk Konuşma)
Yutma, yutkunma bozuklukların terapisi
Özgül öğrenme güçlüğü (disleksi, disgrafi, diskalkuli) ile mantıksal işlemlemeyi/akıl yürütmeyi etkileyen bozukluklar
Dil Bozuklukları (Gelişimsel Dil Bozuklukları), (Edinilmiş Dil Bozuklukları), (İkincil Dil Bozuklukları)
Ses Bozuklukları
Motor Konuşma Bozuklukları (apraksi), (dizartri)
Konuşma Sesi Bozuklukları (Artikülasyon Bozukluğu), (Fonolojik Bozukluk), (Çocukluk Çağı Apraksisi)
Nörojenik edinilmiş dil bozuklukları ( Afazi-(inme sonrası dil ve konuşma kaybı))
Rezonans Bozuklukları (Dudak Damak Yarıklıkları)
Özel gereksinimli, gelişimsel yetersizliği olan (otizm gibi) çocuklara yönelik erken dil ve konuşma eğitimi ve terapisi
Down Sendromu
İşitme kayıplı çocuklara ve edinilmiş işitme kaybı olan bireylere konuşma ve dil terapisi
Larenjektomi, trakeostomi sonrası yutma ve konuşma terapisi
Yaşlanmaya bağlı serebral bozuklukları (ALS, Parkinson, Alzheimer, Demans vb.) olan bireylere iletişim amaçlı terapi
Enfeksiyon Hastalıkları bölümümüzde, mikroorganizmalar tarafından vücutta hastalığa neden olan virüs, bakteri, mantar veya parazitler tespit edilerek ilgili tanı ve tedavi yöntemlerinin uygulaması yapılmaktadır.
Enfeksiyon Hastalıkları bölümümüzde teşhis ve tedavisi yapılan başlıca hastalıklar;
Evde Bakım ve Sağlık Hizmetleri ile tedavisini evde sürdürmek isteyen hastalar, doğum öncesi ve sonrası destek talep eden anneler, yaşlı ve bakıma ihtiyacı olan bireyler, fiziksel engelliler ve benzeri durumdaki kişiler için sunulan hizmetler ile kaliteli bir yaşam hizmeti sunulmaktadır. Memorial Sağlık Grubu'nun değerlerine ve uluslararası standartlara uygun olarak sunulan evde bakım hizmetlerinde, koruyucu sağlık ve tetkik hizmetlerinin verilmesi sağlanmaktadır. Evde sağlık ve bakım hizmetlerinde hastanın bulunduğu ortamda ve günlük yaşam akışını bozmadan, en yüksek standartlarda sunulmaktadır. Doktor muayenesinden, kısa veya uzun süreli hemşirelik hizmetlerine, çeşitli terapilerden diğer sağlık hizmetlerine (evde rehabilitasyon konuşma terapisi, pedagog ve diyetisyen ziyareti), tıbbi cihaz kullanımından, laboratuvar tetkiklerine kadar uzanan geniş bir yelpazeyi içerir.
Fizik tedavi temelde kas–iskelet sistemi ve sinir sistemi hastalıklarında diğer tedavilerle birlikte veya tek başına uygulanabilecek ısı, ışın, elektrik akımları ve egzersiz gibi fiziksel ajan ve tekniklerin kullanıldığı tedavi yöntemleridir. Bu yöntemleri tedavi için kullanan tıp branşına Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon (Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon) denir. Rehabilitasyon ise doğuştan veya sonradan herhangi bir nedenle oluşan kalıcı veya geçici yetersizliklerin ve fonksiyonel kayıpların belirlenerek tedavi edilmesi, psikolojik sosyal ve mesleki açıdan desteklenerek günlük yaşamında bağımsızlığının sağlanmasıdır.
Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon bölümümüzde teşhis ve tedavisi yapılan başlıca hastalıklar:
Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon bölümümüzde yapılan başlıca uygulamalar:
Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon ünitemiz hafta içi 08:30-17:30; Cumartesi günleri 08:30-12:30 saatleri arasında poliklinik hizmeti vermektedir. Randevu için 0 (272) 223 44 44 numaralı telefondan 7 gün 24 saat çağrı merkezimize ulaşabilirsiniz.
Genel Cerrahi bölümümüzde yapılacak olan cerrahi girişimlerde 'hastalık yoktur, hasta vardır’ ilkesi esas alınarak gereken en az ve en uygun cerrahi işlem planlanmaktadır. “Her hastanın kendine ait özellikleri vardır ve özel değerlendirilmesi gerekir” ana prensibiyle ve multidisipliner bir yaklaşımla hareket edilmektedir.
Genel Cerrahi bölmümüzde teşhis ve tedavisi yapılan başlıca hastalıklar:
Klasik cerrahi yöntemler, laparoskopik cerrahi ve lazer cerrahisi hastanemizde başarıyla uygulanmaktadır.
Laparoskopik Cerrahi
Kapalı ameliyat yöntemi olarak bilinen laparoskopi özellikle sindirim sistemi ameliyatlarında (safra kesesi, ince ve kalın barsak ameliyatları, apandisit ameliyatı) kullanılmaktadır. Öncelikle kadın hastalıklarının cerrahisinde uygulanmaya başlanan laparoskopi, gelişen teknoloji ile beraber safra kesesi, pankreas, karaciğer, mide ve bağırsak ameliyatlarında da kullanılmaya başlanmış ve giderek yaygın hale gelmiştir. Açık cerrahide, karın içine ulaşabilmek için karını boydan boya kaplayan bir kesi yapmak gerekiyordu. Laparoskopik (kapalı) teknikte ise 0,5-1 cm boyutunda birkaç kesi ile ameliyatlar tamamlanabilir.
Ayrıca dünyada ve ülkemizde 10 yıldır uygulanan tek delikten kapalı ameliyat yöntemi olarak bilinen SİLS (single incision laparoscopic surgery) cerrahisi kliniğimizde başarı ile uygulanmış ve halen de uygulanmaya devam edilmektedir. Bu teknikte sadece göbek deliğinden girilerek safra kesesi, apandisit, kasık fıtığı gibi karın duvarı fıtıkları tedavi edilebilmektedir. Bu tekniğin ameliyat sonrası normal yaşantıya dönme süresinin kısa olması, iyileşme döneminin daha az ağrılı geçmesi, yara izinin küçük olması ve çok belli olmaması gibi pek çok avantajı vardır.
Lazer Yöntemiyle Hemoroid Tedavisi
Bu yöntemde hemoroid memelerinin bağlı olduğu damarların köküne özel bir iğne aracılığı ile lazer uygulanır. Böylelikle damarlar kapatılarak hemoroid memesinin küçülüp kaybolması ve kanamanın hızlı bir şekilde kontrol altına alınması sağlanır. Tecrübeli hekimler tarafından yapıldığında başarı oranı cerrahi yöntemle nerdeyse aynı seviyededir.
Lazer yöntemiyle hemoroid tedavisinin avantajları:
Perkütan Endoskopik Gastrostomi
Perkütan endoskopik gastrostomi (PEG), ağız yoluyla gıda alamayan hastaların beslenmesini sağlamak amacıyla bir alternatif yol olarak karın duvarından geçirilen esnek bir tüpün mideye yerleştirilmesi işlemidir. Bu uygulama katı-sıvı gıdaların ve/veya ilaçların yemek borusundan geçmeksizin doğrudan mideye ulaşmasını sağlar. Bu yöntem özellikle uzun süre yoğun bakım servislerinde yatan, herhangi bir sebepten dolayı yutma refleksi kaybolmuş olan hastaların beslenmesi için uygundur. Parenteral beslenmeyle kıyaslandığında enteral beslenme daha ucuz ve daha az morbiddir, metabolik komplikasyonlar daha nadirdir ve parenteral beslenmede görülen ve öldürücü olabilen katater sepsisi enteral beslenmede görülmez.
Genel Cerrahi ünitemiz acil vakalarda 24 saat takip ve ameliyat hizmeti vermektedir. Hafta içi 08:30-17:30; Cumartesi günleri 08:30-12:30 saatleri arasında poliklinik hizmeti vermektedir. Randevu için 0 (272) 223 44 44 numaralı telefondan 7 gün 24 saat çağrı merkezimize ulaşabilirsiniz.
Göğüs Hastalıkları bölümümüzde; öksürük, balgam, nefes darlığı, hışırtılı solunum, göğüs ağrısı gibi solunum sistemiyle ilgili tüm hastalıkların teşhis ve tedavisi başarıyla yapılmaktadır.
Göğüs Hastalıkları bölümümüzde teşhis ve tedavisi yapılan başlıca hastalıklar;
Uyku Laboratuvarı
Göğüs Hastalıkları bölümümüz bünyesinde yer alan uyku laboratuvarında horlama, uyku apnesi, uykuda periyodik bacak hareketleri gibi uyku bozuklularının tanısı yapılmaktadır. Gece uykusu boyunca hastanın beyin dalgalarının, göz hareketlerinin, solunum faaliyetlerinin, kanındaki oksijen yüzdesinin ve kas aktivitesinin ölçümü ile uyku testi gerçekleştirilir.
Göğüs Hastalıkları bölümümüzde ayrıca solunum fonksiyon testi ve alerji testleri yapılmaktadır. Gereken durumlarda tanı amaçlı bronkoskopi ve toraks tomografisi de yapılmaktadır.
Göğüs Hastalıkları bölümümüz bünyesinde yer alan Sigara Bırakma Polikliniği ile ilgili ayrıntılı bilgi için tıklayınız.
Göğüs Hastalıkları bölümümüz hafta içi 08:30-17:30; Cumartesi günleri 08:30-12:30 saatleri arasında poliklinik hizmeti vermektedir. Randevu için 0(272) 223 44 44 numaralı telefondan 7 gün 24 saat çağrı merkezimize ulaşabilirsiniz.
Göz Sağlığı ve Hastalıkları bölümümüzde yapılan işlemler aşağıda sıralanmıştır.
TANIYA YÖNELİK İŞLEMLER
TANI VE TEDAVİ OLARAK YAPILAN İŞLEMLER
Göz Sağlığı ve Hastalıkları bölümümüz hafta içi 08:30-17:30; Cumartesi günleri 08:30-12:30 saatleri arasında poliklinik hizmeti vermektedir. Randevu için 0(272) 223 44 44 numaralı telefondan 7 gün 24 saat çağrı merkezimize ulaşabilirsiniz.
içerik güncelleniyor....
Hacamat yaptırmak için illa hasta olmak gerekli değildir. Tarama hacamatı dediğimiz hacamatta bir detoks yöntemi gibi vücudumuza bir uyanma ve hareketlilik sağlar. Ayrıca sırt ağrısı, miyozit, spor yaralanmaları, Siyatik, lumbalji, disk patolojileri, fibromiyalji, stres baş ağrısı, migren, post-zoster nevralji, gibi durumlarda da hacamat tedavisi faydalıdır. Düzenli aralıklarla yapılan tarama hacamatı tedavisi kronik hastalıklardan korunmanın en iyi yoludur. En iyi hacamat hasta olmadan önce yapılan hacamattır.
Hemoroid ve Anorektal Hastalıklar ünitesinde bağırsaklarda görülen pek çok hastalığın tanı ve tedavisi yapılmaktadır.
Hemoroid ve Anorektal Hastalıklar ünitesinde tedavisi yapılan hastalıklar şu şekilde sıralanabilir;
Hemoroid ve Anorektal Hastalıklar Merkezi’ne başvuran hastalar öncelikle ilgilenen gastroenteroloji ya da genel cerrahi uzmanları tarafından muayene edilmektedir.
İç hastalıkları tıbbın tüm klinik branşlarına temel teşkil eden geniş kapsamlı bir bilim dalıdır.
Dahiliye bölümümüzde teşhis ve tedavisi yapılan başlıca hastalıklar;
Dahiliye bölümümüz hafta içi 08:30-17:30; Cumartesi günleri 08:30-12:30 saatleri arasında poliklinik hizmeti vermektedir. Randevu için 0(272) 223 44 44 numaralı telefondan 7 gün 24 saat çağrı merkezimize ulaşabilirsiniz.
Kadın Hastalıkları ve Doğum bölümümüzde; genel kadın sağlığı, normal ve riskli gebelik takibi, kadın kanserleri ve kanser öncülü hastalıkların tanı ve tedavisi, menopoz ve bu döneme ait sorunlar, aile planlaması yöntemleri gibi kadın sağlığını ilgilendiren birçok alanda hizmet verilmektedir.
Genç kızların ve hatta çocukluk çağındaki kızların jinekolojik ve hormonal sorunlarında hizmet sunan adelösan jinekolojisi hizmetlerinden, erişkin sağlıklı kadınlarımızın düzenli kontrollerine kadar bütün tıbbi hizmetler, alanında uzman doktorlarımız tarafından sizlere sunulmaktadır. Gebelik öncesi danışma aşamasından başlayarak tüm gebelik dönemi uzman hekim tarafından izlenmektedir. Kadın üreme organları kanserlerinin (rahim, rahim ağzı, yumurtalık kanserleri gibi) tanısı, cerrahi tedavisi ve takibi gibi özel bir eğitim gerektiren hastalıklar da kliniğimizde eksiksiz olarak uygulanabilmektedir.
Kadın Hastalıkları ve Doğum bölümümüz acil vakalarda 24 saat takip ve ameliyat hizmeti vermektedir. Hafta içi 08:30-17:30; Cumartesi günleri 08:30-12:30 saatleri arasında poliklinik hizmeti vermektedir. Randevu için 0(272) 223 44 44 numaralı telefondan 7 gün 24 saat çağrı merkezimize ulaşabilirsiniz.
içerik güncelleniyor...
Kalp ve Damar Cerrahisi bölümümüzde erişkin ve çocuk hastalardaki tüm kalp ve damar rahatsızlıkları başarıyla tedavi edilmektedir.
Kalp ve Damar Cerrahisi bölümümüzde gerçekleştirilen başlıca ameliyatlar;
Kalp ve Damar Cerrahisi bölümümüz acil vakalarda 24 saat takip ve ameliyat hizmeti vermektedir. Hafta içi 08:30-17:30; Cumartesi günleri 08:30-12:30 saatleri arasında poliklinik hizmeti vermektedir. Randevu için 0(272) 223 44 44 numaralı telefondan 7 gün 24 saat çağrı merkezimize ulaşabilirsiniz.
Kardiyoloji bölümümüzde üst düzey bir kardiyoloji merkezinde yapılabilecek her türlü tedavi uygulanabilmektedir. Hastalarımıza muayene ile aynı gün içerisinde, ileri bir tarihe randevu verilmeden ve hızlı bir şekilde EKG–EKO KARDİYOGRAFİ–EFOR TESTİ ve kardiyolojik açıdan gerekli tüm kan tetkikler yapılabilmektedir.
Kardiyoloji bölümümüzde uygulanan başlıca tedaviler;
Kardiyoloji bölümümüz acil vakalarda 24 saat takip ve ameliyat hizmeti vermektedir. Hafta içi 08:30-17:30; Cumartesi günleri 08:30-12:30 saatleri arasında poliklinik hizmeti vermektedir. Randevu için 0(272) 223 44 44 numaralı telefondan 7 gün 24 saat çağrı merkezimize ulaşabilirsiniz.
KBB bölümümüzde kulaklar, burun ve sinüs boşlukları, dudaklar ve ağız boşluğuna ait yapılar, geniz, yutak ve gırtlak hastalıklarının yanı sıra, tiroid ve paratiroid bezi ve tüm tükrük bezlerinin hastalıkları, baş-boyunla ilgili yapıların anomalilerinin tanısı, tıbbi ve cerrahi tedavisi gerçekleştirilmektedir.
KBB bölümümüzde uygulanan başlıca tıbbi ve cerrahi tedaviler;
KBB bölümümüz hafta içi 08:30-17:30; Cumartesi günleri 08:30-12:30 saatleri arasında poliklinik hizmeti vermektedir. Randevu için 0(272) 223 44 44 numaralı telefondan 7 gün 24 saat çağrı merkezimize ulaşabilirsiniz.
Dünyada her yıl yaklaşık iki milyon kadına meme kanseri teşhisi konulmaktadır. ABD’de ise her gün 527 kadın meme kanseri tanısı almaktadır. Türkiye’de de meme kanseri, her yıl 20 bin kadının yaşamını etkileyen kadın kanserlerinden biridir. Kadınlarda görülen kanserlerin %25’ini, tüm kanserlerin de %12’sini oluşturan meme kanseri, günümüzde artık 30’lu yaşlarda da sıkça ortaya çıkmaktadır. Geçmişte her 12-14 kadında bir tespit edilen hastalığa, artık sekiz kadından birinde rastlanmaktadır. Meme kanseri, birçok kanser türünde olduğu gibi erken evrede belirlendiğinde tedavi edilebilir bir hastalıktır. Meme kanserinin tedavisinde amaç, kanserin kan ve lenf yoluyla yayılmadan önce meme içinde küçük bir kitleyken tanı konulmasıdır. Bu aşamadaki hastalarda tedavi tamamen mümkündür.
Meme kanserinde tedavi yöntemini hastalığın evresi belirler. Hastalığın öncelikli ve en önemli tedavisi olan cerrahide, artık meme koruyucu yöntemler öne çıkmakta, erken evrede yakalanan vakalarda meme kaybı olmadan, gelişmiş tekniklerle yayılımı önceden tespit edilerek önlem alınabilmekte ve tümöre direkt olarak müdahale yapılabilmektedir. İlerlemiş evrede cerrahi ile memenin alınması söz konusu olsa da plastik cerrahi teknikleri ile meme rekonstrüksiyonu (yeni bir meme) yapılmaktadır. Meme kanseri tedavisinin tarihçesine bakıldığında geçmişe göre günümüzde bireyin vücut bütünlüğünü korumayı hedefleyen modern cerrahi yöntemler geliştirilmiştir. Özellikle plastik ve rekonstrüktif cerrahideki gelişmeler, onkoloji ve genel cerrahi ekiplerinin birlikte çalışması ile en zor tümörlerde bile hasta memnuniyeti en üst düzeye çıkarılmaktadır.
Obezite yani şişmanlık, en basit anlamıyla vücuttaki yağ dokusunun fazlalığı ve kilo artışıdır. Obezite yalnızca estetik bir sorun değil yaşamı tehdit eden birçok hastalığa neden olması bakımından da tedavi edilmesi gereken bir sağlık sorunudur. Çalışma hayatının artan temposu nedeniyle sağlıklı beslenme kurallarının dışına çıkarak, evde hazırlanan yemeklerle beslenmek yerine kolay ve çabuk hazırlanan, fast food olarak adlandırılan yemeklerin tüketimi hızla artmaktadır. Tüketilen bu gıdalar kalorisi ve yağ içeriği yüksek sağlıksız besinlerdir. Bu beslenme şekli ile birlikte hareketsiz yaşam, kilo alımı ve obeziteye neden olmaktadır.
Ortopedi ve Travmatoloji bölümümüzde kas ve iskelet sisteminin her türlü hastalık ve yararalanmasının tanı ve tedavisine yönelik hizmetler verilmektedir. Her türlü yaralanma neticesinde gelişen kırık, çıkık ve yumuşak doku hasarlarının en uygun tedavisi alanında uzman hekimlerimiz tarafından başarıyla verilmektedir.
Ortopedi ve Travmatoloji bölümümüzde uygulanan başlıca tıbbi ve cerrahi tedaviler;
Ortopedi ve Travmatoloji bölümümüz hafta içi 08:30-17:30; Cumartesi günleri 08:30-12:30 saatleri arasında poliklinik hizmeti vermektedir. Randevu için 0(272) 223 44 44 numaralı telefondan 7 gün 24 saat çağrı merkezimize ulaşabilirsiniz.
Ruh Sagligi ve Hastaliklari; muayene ve tetkikler sonucunda tespit edilebilir bir hasar olsun (bunama gibi) ya da olmasin (depresyon gibi); düsüncede, duygularda ve davranislarda çesitli nedenlerle ortaya çikan bozukluklarin/uyumsuzluklarin tani ve tedavisiyle ilgilenen tip dalidir. Tani için klinik görüsmelerden, muayenelerden, laboratuvar tetkiklerinden ve görüntüleme yöntemlerinden yararlanan ruh sagligi ve hastaliklari, belirledigi bozukluklari da farmakoterapi (ilaçla tedavi) ve psikoterapi (ruhsal tedavi) yöntemleri ile tedavi eder. Bir hastaligin tespit edilmedigi, ancak iliski sorunlari ya da çesitli hayat olaylari karsisinda bir uzmana danisma ihtiyaci duyan bireylere de yol göstermeye çalisir.
Psikiyatri bölümümüzde teshis ve tedavisi gerçeklestirilen baslica hastaliklar;
Her türlü tedavinin, fakat özellikle psikiyatrik tedavinin doktor ile hasta arasinda yakin isbirligi gerektirdigi, “psikolojik iyilesme”nin ayni zamanda bir kendini tanima, basa çikma becerilerini güçlendirme ve zihinsel açidan derinlesme süreci oldugu unutulmamalidir.
Psikiyatri bölümümüz hafta içi 08:30-17:30; Cumartesi günleri 08:30-12:30 saatleri arasinda poliklinik hizmeti vermektedir. Randevu için 0(272) 223 44 44 numarali telefondan 7 gün 24 saat çagri merkezimize ulasabilirsiniz.
Doğum öncesi dönemden başlayarak çocuklukta, gençlikte, yetişkinlik ve yaşlılıkta zihinsel ve fiziksel gelişim süreçlerini inceler. Yaşa bağlı davranış değişikliklerinin tanımlanması, açıklanması ve ölçülmesiyle ilgilenir, Organik süreçlerin davranış, düşünce ve duygular üzerindeki etkisini inceler.
Biyolojik sistemler ile zihnin işlevi ve davranış arasındaki ilişkiyi inceler. Beynin biyokimyasal mekanizmaları, beyin mekanizmalarının fonksiyonları, kimyasal ve fiziksel değişikliklerin davranışlara ve duygulara etkisini araştırır, Öğrenme, bellek, duyum, algı, biliş, güdü, duygular gibi süreçleri inceler.
Etkili öğrenmenin gerçekleştirilmesi için programların geliştirilmesi, her yaştaki insanın eğitimi için gerekli araç, gereç, ve yöntemleri geliştirir, kaygı, sosyallik, başarı gereksinimi, saldırganlık vb kişilerarası farklılıkları inceler, Zihinsel, davranışsal ve ruhsal bozuklukların değerlendirilmesi, nedenlerinin araştırılması ve iyileştirilmesiyle ilgilenir, İnsanların birbirleri ile nasıl etkileşime girdiklerini ve sosyal çevrelerden nasıl etkilendiklerini, önyargı ve tutumların nasıl geliştiğini inceler.
Psikolojik etkenler ile fiziksel sağlık ve hastalık arasındaki ilişkiyi inceler. Hastalıkların önlenmesi ve sağlığın sürdürülebilmesi için araştırmacı ve uygulamacı olarak çalışır. Sağlığı ve hastalığı etkileyen biyolojik, psikolojik ve sosyal etmenlerle ilgilenir, İyileştirme ve üretimi arttırma amacıyla psikolojik ilkeleri iş yaşamına uygular. Örgütsel yapı, iş verimi, iş doyumu, tüketici davranışı, personel seçimi, personelin geliştirilmesi vb. konularda çalışır, Psikolojik ilkelerin trafik ve yol güvenliği alanına uygulanmasını sağlar. Sürücü yeteneklerinin psikoteknik değerlendirmesini yapar.
PSİKOTEKNİK BELGENİZİ ALDINIZ MI?
Karayolları yönetmeliğinin 60-e maddesine göre tüm şoförlerin psikoteknik belgelerini alması zorunludur.
Psikoteknik testlerinde sizinle özel olarak PSİKOLOG ilgilenir.
PSİKOTEKNİK BELGESİNİ HANGİ DURUMLARDA ALMANIZ GEREKİR?
* Bir şirkete bağlı şoförlük yapıyorsanız,
* Ticari araç kullanıyorsanız,
* Minibüs, otobüs gibi araçlarla yolcu taşıyorsanız,
* ağır vasıta kullanıyorsanız
* Aday sürücünün herhangi bir nedenle ehliyeti alındıysa
* Trafik polisi tarafından ; Alkolden (2.kez )el koyma,
* 100 ceza puanı doldurmanız nedeniyle ehliyetiniz alındıysa.
PSİKOTEKNİK ( HASTANEMİZDE PSİKOLOJİ DEPARTMANI BÜNYESİNDE PSİKOTEKNİK TESTİ UYGULANMAKTADIR.)
PSİKOTEKNİK DEĞERLENDİRME:
Sürücülerin sürüşle ilgili özel bilişsel ve psikomotor becerilerini ölçen ve güvenli araç kullanımını sağlayan standart testlerin yer aldığı bilgisayar tabanlı bir değerlendirme sistemidir.Temel bilişsel beceriler, izleme ve muhakeme ; psikomotor becerileri ise; el-ayak-göz koordinasyonu ve çarpışma zamanı, tahmini olarak tanımlanabilir. Bu becerilere sahip olmanın kurallara uygun karar vererek ve doğru motor hareketleri yaparak kazalardan kaçınabilme ve araç kullanabilmenin ilk basamağı olduğu söylenebilir.
Trafik denetimlerince ya da ehliyet iade durumlarında merkezimiz halkımızın hizmetindedir.
TESTE GELİRKEN GETİRMENİZ GEREKEN BELGELER:
-1 Adet biyometrik fotoğraf
-1 ehliyet fotokopisi ( eğer ehliyet iadesi için geliniyor ise tutanak ve ehliyet alındığına dair mühürlü belge)
-1 nüfus cüzdanı fotokopisi
ALDIĞINIZ BELGELER:
*Psikoteknik Raporu
*Psikiyatri Raporu
PSİKOTEKNİK BELGESİ ALMAYA GELİRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER!
*63 yaşını doldurmamış olması
*Son 24 saat içinde alkol ya da benzeri keyif verici bir madde alınmamalıdır,
*Uykusuz veya yorgun olunmamalıdır
TESTİNİZİ BAŞARIYLA TAMAMLADIKTAN SONRA RAPORLARINIZ E-DEVLET ÜZERİNDEN GÖREBİLİRSİNİZ.
Radyoloji bölümümüzde, güncel teknolojik donanıma sahip gelişmiş cihazlarla girişimsel radyoloji hizmetleri verilmektedir.
Tıbbi Görüntüleme Cihazları
Radyoloji bölümümüzde, tüm işlemler aynı gün içinde yapılmakta, aynı gün içinde raporlandırılmaktadır. Tüm görüntüler dijital ortamda elde edilip değerlendirildikten sonra raporlarıyla birlikte yine dijital ortamda arşivlenip hastanenin ilgili bölümlerine gönderilir. Bu avantaj tetkik isteyen hekime erken teşhis imkanı sunmaktadır.
Radyoloji bölümümüzde hizmet veren Open (açık) MR cihazı ilimizde tektir ve klostrofobisi olan (kapalı MR cihazlarına giremeyen) hastalarımız açısından çok büyük kolaylık sağlamaktadır.
Hastanemiz sağlıklı ve kaliteli yaşama adım atmanız, bireysel özelliklerinize uygun kaliteli ve güvenli beslenme programı uygulamak için Beslenme ve Diyet Bölümü ile hizmeti veriyor.
Beslenme ve Diyet Bölümü’nde gerekli tetkikler yapıldıktan sonra, çalışma ve sosyal
şartlar dikkate alınarak, kişiye özel sağlıklı beslenme programı hazırlanıyor.
Kişiye özel beslenme planı hazırlayan diyetisyenlerimiz sağlıklı beslenme yollarını gösterip sağlıklı zayıflama konusunda yol gösteriyor.
Beslenme ve Diyet Bölümü’ne gelen bireylerin ilk olarak beslenme alışkanlıkları ayrıntılı olarak gözden geçiriliyor. Önce vücut yağ, kas, su oranı ve mevcut yağın vücuttaki dağılımı tespit ediliyor; yaş, boy, cinsiyet, fiziksel aktivite ve kan bulguları doğrultusunda 'kişiye özel beslenme programı planlanıyor. Beslenme sürecinin diyetisyen tarafından takibi yapılıyor. Ayrıca diyabet, gebe-emzirme dönemi, çocuk ve adolesan çağı gibi özel durumu bulunan kişilere de beslenme programları düzenleniyor ve eğitimi veriliyor.
Farklı özelliklerdeki hastalar için oluşturulan kişiye özel beslenme takvimleri ise şöyle:
Yatan Hastalara Yönelik Beslenme ve Diyet Hizmetleri
Diyet ve Beslenme Bölümü hasta servise kabul edildikten sonra hekimler ve hemşireler ile multidisipliner olarak çalışıyor, hastaya ve hastalığa özgü beslenme programı diyetisyen tarafından planlanarak uygulanıyor. Belirli aralıklarla yapılan kontroller ile hastanın beslenme durumu takip ediliyor, tüm diyet aşamalarında hasta ve refakatçisi bilgilendiriliyor. Eğer gerekli ise hasta taburcu edilirken gerekli diyet eğitimleri yazılı ve sözlü olarak da hastaya veriliyor.
Sigara toplum sağlığını tehdit eden önlenebilir nedenlerin başında gelmektedir. Akciğer üzerine direkt etkileriyle hem hava yolu hastalıklarına (kronik bronşit, amfizem gibi kronik tıkayıcı akciğer hastalıkları) hem de kanserden ölümlerde birinci sırada yer alan akciğer kanserine neden olmaktadır. Ayrıca özellikle çocuklarda sigara dumanına maruziyet hem alt solunum yolu enfeksiyonları (zatürre, bronşit) hem de astım gelişimine neden olabilmektedir. Hastalıkları tedavi etmekten daha etkili olan yol hastalık oluşumunu engellemek yani koruyucu hekimliktir. Sigara Bırakma Polikliniğimiz Göğüs Hastalıkları bünyesinde bu amaçla hizmet vermektedir.
Her yıl 5 milyon insan, sigaraya bağlı oluşan hastalıklar nedeniyle hayatını kaybetmektedir. Ülkemizde ise her yıl 100 bin insanı sigaraya kurban vermekteyiz. Sigara hem sağlığımızı hem de ekonomimizi tehdit eden bir düşmandır. Sigarayı bırakarak hem sağlığınızı hem de çocuklarınızın geleceğini kurtarabilirsiniz.
Üroloji bölümümüzde kadın ve erkek idrar yolları ve üreme organları ile ilgili her türlü hastalığın teşhisi, tıbbi ve cerrahi tedavileri gerçekleşmektedir. Bunun yanı sıra erkek üreme ve cinsel sağlık sorunlarını inceleyen, bu sistemlere ait rahatsızlıkların da tıbbi ve cerrahi tedavisinin gerçekleştirildiği bir bölümdür.
Üroloji bölümümüzde uygulanan başlıca tedaviler;
Üroloji bölümümüz hafta içi 08:30-17:30; Cumartesi günleri 08:30-12:30 saatleri arasında poliklinik hizmeti vermektedir. Randevu için 0(272) 223 44 44 numaralı telefondan 7 gün 24 saat çağrı merkezimize ulaşabilirsiniz.